Mη διαφανή και αντιεπιστημονικά κριτήρια «στατιστικώς οριζόμενα» κριτήρια ή αλλιώς «κόφτες», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, που τονίζει πως έτσι απορρίπτεται ή περιορίζονται οι αιτηθείσες ποσότητες των παραγγελιών.
«Η ξαφνική εξαφάνιση σκευασμάτων από την πλατφόρμα, λειτουργούν απαξιωτικά, δημιουργώντας αβεβαιότητα για τη διασφάλιση των αναγκαίων θεραπειών, σε υγειονομικούς και ασθενείς» τονίζει η ΠΕΦΝΙ θυμίζοντας ότι έχει επανειλημμένα προτείνει τρόπους για τον εξορθολογισμό της δαπάνης στο νοσοκομειακό περιβάλλον, με επιστημονικώς τεκμηριωμένα μέτρα.
«Η νοσοκομειακή φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων θα πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά επιστημονικά δεδομένα νόσων και βέβαια, στις ανάγκες των ασθενών» σημειώνει η Ένωση και ζητά «ειλικρινή διάλογο με όλους τους θεσμικά αρμόδιους για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που δημιουργήθηκαν από τη μονοδιάστατη ανάγνωση των “αριθμών” και ουσιαστική συνεργασία για τον επανασχεδιασμό της ορθολογικής διαχείρισης του νοσοκομειακού φαρμάκου, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών».
Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί / Καταγγελία για αυθαίρετους «κόφτες» σε φάρμακα
