Καθολική πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου για το φορολογικό νομοσχέδιο προτείνει στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλογών.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας από τους δικηγόρους όλης της χώρας, η αποστολή επιστολής στον πρωθυπουργό σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς που μετέχουν στο ενιαίο μέτωπο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων ενάντια στα φορολογικά μέτρα, η προβολή των θέσεων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων σε τοπικό επίπεδο με κάθε πρόσφορο τρόπο και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
Οι αποφάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων έρχονται μία μέρα μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου, που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και αίτημα να αποπεμφθεί το υφυπουργός.
