ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Μανωλιουδάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πανέτοιμος να δώσει τον δικό του ευρωπαϊκό «τελικό» απόψε στην κατάμεστη Λεωφόρο απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα είναι ο Παναθηναϊκός (7.45 μ.μ.), ο οποίος χρειάζεται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας προκειμένου να συνεχίσει στην Ευρώπη μέσω των πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Ομως, το βασικό μήνυμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφορούσε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον βάναυσα κακοποιημένο ελληνικό αθλητισμό και ήταν αυτό που ξεχώρισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Σέρβου προπονητή: «Το να παίζουμε σε άδεια γήπεδα είναι το πιο βαρύ που μπορούμε να υποστούμε. Παίζουμε για τον κόσμο, αυτοί μας δίνουν κίνητρο. Η βία είναι παντού, δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μου θα προσπαθώ να μην παρασέρνω παιδιά να κάνουν πράγματα που δεν στέκουν. Εχουμε έναν νέο άνθρωπο στο νοσοκομείο που απλώς πήγε να κάνει τη δουλειά του. Πρέπει να δίνουμε το σωστό παράδειγμα, να είμαστε πιο ήρεμοι και πιο ταπεινοί. Να μη δίνουμε το έναυσμα σε νέα παιδιά να λειτουργούν άσχημα. Καταλαβαίνω πως για την κυβέρνηση μπορεί να είναι πονοκέφαλος και κανείς δεν θέλει πονοκέφαλο. Ελπίζουμε ότι μελλοντικά αυτές οι αποφάσεις μπορεί να δώσουν έστω κάποια λύση σε θέματα βίας. Δεν περιμένω πάρα πολλά, ότι μπορεί κάτι δραστικά να αλλάξει. Είναι και θέμα κουλτούρας, είμαστε στα Βαλκάνια, αγαπάμε το ποδόσφαιρο με τον δικό μας τρόπο. Εμείς, οι άνθρωποι που δουλεύουν σε ομάδες, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας και να σκεφτούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να προφυλάξουμε το ποδόσφαιρο», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν σαφής: «Δεν μπορώ να έχω δεύτερες σκέψεις επειδή μας κάνει και η ισοπαλία. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ μέχρι τώρα σε κανένα παιχνίδι. Ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Δεν έχουμε ποτέ μπει με το σκεπτικό ότι μας κάνει η ισοπαλία. Δεν είναι στο στιλ μας, δεν είναι για εμένα ως προπονητή ο τρόπος αυτός. Ως ομάδα πρέπει να έχουμε απαιτήσεις. Μόνο οι νίκες είναι τα αποτελέσματα που είναι τα φυσιολογικά για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γιώργου Βαγιαννίδη που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ.

Σε σχέση με την ενδεκάδα του «τριφυλλιού» που δεν υπολογίζει στους Τζούρισιτς, Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν, προβάδισμα έχουν οι Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Πέρεθ, Βιλένα, Παλάσιος, Ιωαννίδης και Μπερνάρ.

Η Μακάμπι Χάιφα βρίσκεται από χθες στη χώρα μας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει στο πλευρό της 400 φιλάθλους της, καθώς δεν εξάντλησε τα εισιτήρια που της αναλογούσαν και ήταν περίπου διπλάσια.