ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, έστειλε χθες επιστολές στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τις οποίες ζητά τα δύο κυβερνητικά στελέχη να συναντηθούν με αντιπροσωπεία των διαιτητών. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος να μπει τέλος στην αποχή των διαιτητών, παρά τις διαρροές που έκανε χθες η Ομοσπονδία περί βαριών τιμωριών, ακόμη και διαγραφών από τους πίνακες, αν δηλώσουν κώλυμα στους ορισμούς που θα γίνουν για τα ματς της 14ης αγωνιστικής της SL1 την Πέμπτη.

Οι διαιτητές είναι εκείνοι που έχουν το πάνω χέρι, καθώς, αν επιμείνουν στην τακτική του ομαδικού κωλύματος, τότε οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, αφού οι διαιτητές της Super League 2 δεν έχουν πιστοποίηση στο VAR και έτσι δεν γίνεται να τους αντικαταστήσουν. Οι Ελληνες ρέφερι ουσιαστικά επέμειναν στην αποχή γιατί δεν πήραν καμία εγγύηση ώς τώρα για την ασφάλειά τους από κυβερνητικό στέλεχος, όπως ζητούσαν. Και μόνο μια συνάντηση με έναν από τους αρμόδιους υπουργούς μπορεί να ξεμπλοκάρει την κατάσταση.

Στο μεταξύ, από το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ πήρε τις οριστικές αποφάσεις της για το θέμα της διαιτησίας. Συγκεκριμένα:

● Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις κατά αξιωματούχων διαιτησίας.

● Επαναφέρεται ο σχολιασμός των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

● Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών.

● Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στον χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

● Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα γίνει εναρμόνιση με τα ισχύοντα της UEFA.

■ Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα από τη 14η (που είναι να γίνει το Σαββατοκύριακο) έως τη 18η αγωνιστική. Το σενάριο εμβόλιμης εορταστικής αγωνιστικής δεν προχώρησε. Οι νέες ημερομηνίες των επόμενων ντέρμπι: Ολυμπιακός – ΑΕΚ (7/1, 21.00) και Αρης – ΠΑΟΚ (7/1, 19.30) για τη 17η αγωνιστική και ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (14/1, 20.30).