Ένας λευκός ένοπλος από το Τέξας που σκότωσε 23 ανθρώπους σε ρατσιστική επίθεση κατά Ισπανόφωνων σε κατάστημα Walmart, το 2019, συμφώνησε σήμερα να πληρώσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο Πάτρικ Κρούσιους καταδικάστηκε σε 90 ποινές ισόβιας κάθειρξης τον Ιούλιο, αφού ομολόγησε την ενοχή του για ομοσπονδιακές κατηγορίες εγκλημάτων μίσους μετά από μια από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ.
Ο Κρούσιους εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια ξεχωριστή δίκη σε δικαστήριο του Τέξας που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με την επιβολή της θανατικής ποινής.
Η αστυνομία λέει ότι ο Κρούσιους οδήγησε περισσότερα από 700 μίλια από το σπίτι του κοντά στο Ντάλας για να επιτεθεί στους Ισπανόφωνους με ένα τουφέκι τύπου AK μέσα και έξω από το κατάστημα Walmart. Λίγες στιγμές πριν από την έναρξη της επίθεσης, ο Κρούσιους δημοσίευσε ένα ρατσιστικό μήνυμα στο διαδίκτυο που προειδοποιούσε για μια ισπανική «εισβολή» στο Τέξας.
Ο Κρούσιους ομολόγησε την ενοχή του τον Φεβρουάριο, αφού οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έβγαλαν τη θανατική ποινή από το τραπέζι. Ωστόσο, οι εισαγγελείς του Τέξας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να καταδικάσουν τον Κρούσιους σε θάνατο όταν δικαστεί στο κρατικό δικαστήριο. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη.
Με βάση τη συμφωνία ο Κρούσιους θα πληρώσει 5.557.005,55 δολάρια.
Η επίθεση του 2019 ήταν η πιο θανατηφόρα ανάμεσα σε πάνω από δέκα επιθέσεις μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ από το 2006 που συνδέονται με εγκλήματα μίσους, σύμφωνα με βάση δεδομένων που συντάχθηκε από το Associated Press, το USA Today και το Northeastern University.
