Πριν από λίγες ημέρες η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις Μαρία Σάκκαρη είχε ξεσπάσει σε κλάματα έπειτα από την ήττα της από την Ισπανίδα Ρεμπέκα Μασάροβα στον πρώτο γύρο του US Open.
Μάλιστα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει ένα διάλειμμα από τους αγώνες και να επιστρέψει ξανά την επόμενη χρονιά.
Τελικά, η Σάκκαρη αποφάσισε να επιστρέψει γρήγορα στο κορτ: μια επιστροφή που συνδυάστηκε με πρόκριση επί της Καμίλα Οσόριο στο δεύτερο γύρο του τουρνουά του Σαν Ντιέγκο.
Μια πρόκριση που ήρθε σχετικά άκοπα για την 28χρονη, καθώς ενώ πήρε το πρώτο σετ με 6-3 (κάνοντας μπρέικ στο σερβίς της Κολομβιανής στο 8ο game), στο δεύτερο κι ενώ το ματς ήταν ισόπαλο με 2-2, η Οσόριο αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού κι ως εκ τούτου η Σάκκαρη βρέθηκε στη φάση των προημιτελικών της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες στο κορτ οι δύο τενίστριες, με την Σάκκαρη να κάνει το 2Χ2, καθώς είχε νικήσει την 21χρονη Οσόριο και στο τουρνουά του Νότιγχαμ (γρασίδι) το 2022 με 6-2, 6-3.
Στη φάση των «8» η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει με τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Έμα Ναβάρο και στην Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς (αμφότερες προέρχονται από τα προκριματικά).
