Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν από τις 7 το πρωί του Σαββάτου, 730 επιβάτες, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Fast Ferries Andros”, μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι της Ραφήνας. Αυτό συνέβη γιατί το πρωί κατά την διαδικασία απόπλου του παρέσυρε την καδένα του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Αικατερίνη Π», με αποτέλεσμα την μετατόπισή του προς το παρακείμενα αγκυροβολημένο επιβατηγό-οχηματαγωγό “Super Ferry” και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή (ΒΒΑ 7-8 BF).

Στη συνέχεια τα δυο πλοία “Αικατερίνη Π” και “Super Ferry”, απέπλευσαν, ενώ το “Fast Ferries Andros” παρέμεινε αρόδου. Αμέσως μετά ξεκίνησαν δυο ρυμουλκά και στη συνέχεια ένα τρίτο προκειμένου να φθάσουν στο λιμάνι της Ραφήνας, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα το πρώτο να φθάσει περίπου στις 4 το απόγευμα. Αυτή την στιγμή (7 μ.μ.) το πλοίο έχει δεθεί με ασφάλεια στα ρυμουλκά, ενώ δύτες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν την άγκυρά του από την προπέλα του.

Ωστόσο επιβάτες του –μιλώντας στα ΜΜΕ– καταθέτουν την ταλαιπωρία τους, λένε ότι μέσα υπάρχουν ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, ενώ τις 3 πρώτες ώρες δεν είχαν απολύτως καμία ενημέρωση.
Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι σχεδόν 13 ώρες μετά τον εγκλωβισμό των εκατοντάδων επιβατών μέσα στο πλοίο, ανάμεσά τους και άνθρωποι με προβλήματα υγείας, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Fast Ferries δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε και ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας.
