Την ώρα που οι φωτιές έκαιγαν ανεξέλεγκτες σε Αττική και Εβρο συνεχιζόταν η πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και ανεπάρκεια διαχείρισης της κατάστασης.
Tόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, μέσω των κυρίων Φάμελλου και Ανδρουλάκη, κατέθεσαν χθες στον πρόεδρο της Βουλής τα αιτήματα που είχαν προαναγγείλει, ώστε να συζητηθεί το θέμα των πυρκαγιών στη Βουλή σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη, στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση, ενώ το ίδιο έπραξε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σήμερα στον Εβρο θα βρεθεί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τον επικεφαλής της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλο, τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη και τους βουλευτές Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Φερχάτ Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Κυριακή Μάλαμα.
Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ από το Αετοχώρι του Εβρου αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός βιώνει μια τραγωδία. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, χάνονται ανθρώπινες ζωές, η χώρα βρίσκεται σε έναν πύρινο κλοιό. Είδαμε να εκκενώνονται σημαντικές υποδομές του κράτους, όπως είναι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε εκρήξεις πυρομαχικών σε ένα στρατόπεδο στην Αγχίαλο. Ολα αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν καθημερινά ότι η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το “Βατερλό” της σημερινής κυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της πόλης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για το ότι δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά κυρίως γιατί αυτές τις μέρες που καίγεται η Ελλάδα ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, αντί να σπαταλά το δημόσιο χρήμα που πληρώνει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα και κόπους και θυσίες μέσα από τη μεγάλη φορολογία, με το να στέλνει οπλικά συστήματα στον Ζελένσκι, στους ναζί του Αζόφ, να εκπαιδεύει πιλότους Ουκρανούς στα F-16 , αντί να συμμετέχει σε νατοϊκές αποστολές και να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνεται ορμητήριο για πολεμικές στρατιωτικές αποστολές στην περιοχή με μεγάλο κόστος, θα έπρεπε να δώσει αυτό το χρήμα για να ενισχυθεί η Πυροσβεστική».
Τις περιοχές της Φυλής και των Ανω Λιοσίων επισκέφτηκε χθες η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Εφη Αχτσιόγλου. «Η κυβέρνηση πρέπει να εμφανιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της», ήταν το μήνυμα που έστειλε μετά την περιοδεία της στην περιοχή και ενώ προηγουμένως συναντήθηκε με κατοίκους που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται.
