«Είμαι καλά, επιστρέφω πάλι. Μην ανησυχείτε. Ολα είναι καλά.»
Το παραπάνω έγραψε πρόσφατα στο Instagram η Αμερικανίδα γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς, η οποία επιστρέφει αυτό το Σάββατο σε αγώνες, δύο χρόνια αφότου αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους τελικούς της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η Σιμόν Μπάιλς είχε καταγγείλει σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στην ενόργανη γυμναστική και είχε δώσει σχετική κατάθεση, μαζί με άλλες ελίτ αθλήτριες, στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκείνη την εποχή αποφάσισε να εγκαταλείψει τους αγώνες, για λόγους ψυχικής υγείας.
Πλέον, η 26χρονη Μπάιλς, επτά φορές Ολυμπιονίκης και 25 φορές κάτοχος μεταλλίου σε παγκόσμια πρωταθλήματα, δείχνει απαλλαγμένη από την πίεση.
«Φαίνεται καταπληκτική», είπε για την Μπάιλς μετά την προπόνηση της Παρασκευής η συναθλήτριά της και πρωταθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Σουνίσα Λι. «Δεν φαίνεται καν ότι πήρε άδεια».
Η Μπάιλς ενημέρωσε τους προπονητές της νωρίτερα φέτος για την πρόθεσή της να επιστρέψει και ήταν αισιόδοξοι για τις προοπτικές της μετά την προπόνηση της Παρασκευής. «Δεν θα ήμασταν εδώ αν είχαμε δει κάποιον δισταγμό», είπε η Σεσίλ Λαντί, η οποία μαζί με τον σύζυγό της Μοράν προπονούν την Μπαίλς στο Τέξας.
