ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ kkate22973
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε λειτουργική κερδοφορία (EBIDTA) 1,2 δισ. ευρώ φέτος προσβλέπει η ΔΕΗ και τα αποτελέσματα εξαμήνου, κατά τη διοίκησή της, επιβεβαιώνουν την προσδοκία της.

Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 590 εκατ. από 429 εκατ. το α’ εξάμηνο 2022 (αύξηση 37,4%), ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ήταν 279,6 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. πέρυσι.

Τα αποτελέσματα μετά τους φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη 181,5 εκατ., έναντι ζημιών 11,1 εκατ. το περσινό α’ εξάμηνο.

Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν, παρά το γεγονός ότι συνεχίστηκε η μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας (-8,7% σε σχέση με πέρσι) του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά (58,5% από 63,5% πέρσι) και στην παραγωγή ενέργειας (37,2% φέτος από 43,2% πέρσι).

Από πού άραγε προέρχεται το άλμα της κερδοφορίας της ΔΕΗ;