ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Βασιλική Τζεβελέκου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NYFF 29/9-15/10), ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά, θα προβληθεί η μικρού μήκους «Βληχή» του Γιώργου Λάνθιμου. Με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν και τον Νταμιάν Μπονάρ, είναι ένα ατόφιο διαμάντι και ήταν ζητούμενο η συμμετοχή της σε Φεστιβάλ.

Η προβολή θα γίνει συνοδεία μουσικών συνόλων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πρωταγωνιστές και τον Γιώργο Λάνθιμο. Η πρώτη προβολή έγινε στην Αθήνα στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς πρόκειται για συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού ΝΕΟΝ, που ίδρυσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist on the Composer».

Η παραγωγή από πλευράς της ΕΛΣ και η πραγματοποίηση της αμερικανικής πρεμιέρας υλοποιούνται με τη στήριξη δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.