Το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς στο νησί Μάουι αφήνει πίσω του δεκάδες νεκρούς, ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές και πολλά στρέμματα καμμένης γης.
Με τα τραγικά λάθη των αρχών να ερευνώνται ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του Μάουι (MEMA) υπέβαλε την παραίτησή του όχι για τις επιχειρησιακές αστοχίες αλλά επικαλούμενος λόγους υγείας.
Ο Χέρμαν Αντάγια, διευθυντής της MEMA, επικρίθηκε έντονα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις πυρκαγιές στο Μάουι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 111 ανθρώπους, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό των θυμάτων.
Πρόκειται επίσης για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει προκληθεί από πυρκαγιά στις ΗΠΑ από το 1918, όταν 453 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε φωτιά στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας.
«Με δεδομένη τη βαρύτητα της κρίσης που αντιμετωπίζουμε, η ομάδα μου και εγώ θα τοποθετήσουμε το συντομότερο δυνατόν κάποιον σε αυτή τη θέση-κλειδί», τόνισε ο επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μάουι, ο Ρίτσαρντ Μπίσεν.
