Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τουλάχιστον 1.200 βαρέλια αργού πετρελαίου χύθηκαν σε τουριστική παραλία στον βορειοδυτικό Ισημερινό εξαιτίας διαρροής από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. 

Η διαρροή σημειώθηκε γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδος). Την Πέμπτη, ειδικά συνεργεία είχαν καθαρίσει σχεδόν όλη την παραλία Λας Πάλμας, στην επαρχία Εσμεράλδας, ενώ τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας.

«Πολλά καβούρια, ψάρια, πιθανότατα και πουλιά επηρεάστηκαν από τη ρύπανση», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η εταιρεία Petroecuador οφείλει να αποζημιώσει τους ψαράδες που επλήγησαν.

Για λόγους ασφαλείας, οι αρχές της Εσμεράλδας έκλεισαν την παραλία.

Η διαρροή που προκλήθηκε από υπερχείλιση δεξαμενής έχει τεθεί υπό έλεγχο, υποστήριξε ο Ραφαέλ Αρμενταρίς, εκπρόσωπος της Petroequador, ενώ ο γενικός διευθυντής Ραμόν Κορέα δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της εταιρίας για το περιστατικό, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.