Για υπονοούμενα σχετικά με τη μειονότητα της Θράκης και τους υποψηφίους στη Ροδόπη, καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τους καλεί «μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει».
Κατά την περιοδεία του στην Κρήτη και από το Αρκαλοχώρι, με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πιστός στον διμέτωπο που έχει ανοίξει και με τους δύο, είπε: «Εμείς ποτέ δε διχάσαμε το λαό προεκλογικά για τέτοια ευαίσθητα ζητήματα» και αναρωτήθηκε: «Γιατί το κάνει τώρα ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα;»
Και πρόσθεσε:
«Ντροπή στην κυρία Μπακογιάννη και στον κύριο Σκέρτσο που μίλησαν με το λόγο του ‘50 και του ‘60 της παλιάς δεξιάς, σε ένα χωριό της Ελλάδας στη Ροδόπη. Όμως κι από την άλλη πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν μια δημόσια δήλωση ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης, όπως πρέπει να την σέβεται κάθε Έλληνας βουλευτής», φράση που παραπέμπει πάντως σε όσα λέει η Νέα Δημοκρατία για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη.
Πρόσθεσε δε ότι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. «προτεραιότητα είναι να λύνουμε τα προβλήματα και όχι να τα δημιουργούμε» αλλά και να «ενώνουμε και όχι να διχάζουμε το λαό».
«Πού είναι το επιτελικό κράτος;»
Όσον αφορά τον νομό Ηρακλείο και ειδικά το Αρκαλοχώρι, σχολιάζοντας όσα έχουν γίνει 20 περίπου μήνες μετά τον μεγάλο σεισμό, αναρωτήθηκε:
«Πού είναι το επιτελικό κράτος; Ακόμη στα κοντέινερς είναι οι συμπολίτες μας. Αυτή είναι η ευαισθησία, αυτές είναι οι προτεραιότητες; Και δε συμβαίνει μόνο εδώ αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει επιτελικό κράτος. Είναι μία παρέα η οποία προσπαθεί να διοικήσει την χώρα πέρα από τα όρια και της Νέας Δημοκρατίας. Η παρέα του κύριου Μητσοτάκη, αυτό είναι ο συγκεντρωτισμός εις βάρος κάθε κουλτούρας συλλογικής διακυβέρνησης της χώρας, γι’ αυτό περιφρονεί και τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό μόνοι τους σχεδιάζουν, μόνοι τους υλοποιούν προς τα συμφέροντα των λίγων, γιατί αυτούς υπηρετούν», είπε.
Όσον αφορά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, είπε ότι αυτό που ζητά από την Κρήτη και από όλη την Ελλάδα είναι «να μας δώσουν ισχυρή εντολή, να είμαστε η ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός, απέναντι στην συντήρηση, απέναντι στον λαϊκισμό, απέναντι στον ελιτισμό».
«Είναι σημαντικό ότι το ΠΑΣΟΚ, το δημοκρατικό και πατριωτικό αυτό κίνημα, ξαναπιάνει το νήμα της Ιστορίας, εδώ από την Κρήτη. Αποδείξαμε ότι ο ελληνικός λαός θέλει μία προοδευτική παράταξη για να ακουμπήσει τις αγωνίες του. Κάποιοι πριν από μερικά χρόνια θεωρούσαν ακατόρθωτη την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, όμως με την λαϊκή ετυμηγορία κάναμε ένα πρώτο βήμα. Είμαι σίγουρος ότι στις 25 Ιουνίου ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο ισχυρά, θα αγκαλιάσουμε τους απλούς πολίτες και να είστε σίγουροι ότι με το έργο μας, με τον αγώνα μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, θα είμαστε η ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση, που δεν θα επιτρέψει να συνεχίζεται το πελατειακό κράτος, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία και η περιφρόνηση του ελληνικού λαού, γιατί αυτό συνέβαινε τα τελευταία χρόνια» είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Νωρίτερα, επισκέφθηκε τη Βιάννο, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, λέγοντας ότι «πάγια θέση της παράταξης είναι να συνεχίσουμε τον νομικό και πολιτικό αγώνα για τη δικαίωση της χώρας, όσον αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις».
