Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο, πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Στο επίκεντρο του «μενού» του Συμβουλίου είναι το ουκρανικό, η οικονομία και το μεταναστευτικό, το οποίο θα απασχολήσει ιδιαίτερα τους «27» σε συνέχεια των σχετικών συμπερασμάτων τους τον περασμένο Φεβρουάριο. Θα είναι η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο ηγετών επί της καταρχήν συμφωνίας των κρατών-μελών για τα δύο βασικά νομοθετήματα του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας με τρίτες χώρες και της υλοποίησης των συμφωνιών επιστροφών, την ανάγκη μιας συνολικής και συνεκτικής πολιτικής ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, ενώ θα αναφερθεί στην φύλαξη των συνόρων της Ε.Ε. και στα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών.