ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νόρα Ράλλη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δε φτάνει που το ΥΠΠΟΑ άργησε όσο καμία άλλη φορά στο παρελθόν να ανακοινώσει τις επιχορηγήσεις για το 2023-2024 (δείτε σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»: «Τι γίνεται με τις θεατρικές επιχορηγήσεις;» 31/5/2023), εν τέλει αυτές ανακοινώθηκαν πριν από μία εβδομάδα, αλλά έμειναν ενεργές στον ιστότοπο του υπουργείου μόνο για ελάχιστες ώρες, με αποτέλεσμα επίσης ελάχιστοι να προλάβουν να τις δουν.

Ο ιστότοπος «έπεσε» σχεδόν αμέσως, με το ΥΠΠΟΑ να ανακοινώνει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα πως έγινε «απόπειρα παράνομης πρόσβασης στα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου», πως «το περιστατικό διερευνάται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας» και πως «δεν έχει διαπιστωθεί διαρροή δεδομένων, καθώς όλα τα συστήματα τέθηκαν προληπτικά εκτός λειτουργίας».

Ταυτόχρονα επισήμανε (πριν από μία εβδομάδα όλα αυτά) ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την ταχεία αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας τους»… Μετά και το φιάσκο της άλλης «κυβερνοεπίθεσης» που είπε ο κ. Σκέρτσος πως δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας, κάτι που έχει αποδειχθεί ως μη γενόμενο, αναρωτιόμαστε: Αυτό με τις «κυβερνοεπιθέσεις» πόσες φορές θα το ακούσουμε ακόμα; Σε κάθε περίπτωση, ποια είναι αυτή η «ταχεία αποκατάσταση» για την οποία έκανε λόγο το ΥΠΠΟΑ; Μετράμε επτά και πάμε στις οκτώ μέρες που όχι μόνο τα ηλεκτρονικά του συστήματα δεν λειτουργούν, αλλά δεν σηκώνει και κανείς τηλέφωνο στο υπουργείο, όσες προσπάθειες κι αν κάναμε εμείς, όπως και δεκάδες καλλιτέχνες που ακόμη… περιμένουν μια απάντηση.