Η απομάκρυνση δυτικών υπηκόων από το εμπόλεμο Σουδάν, η απομόνωση Μακρόν από τους Γάλλους πολίτες λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και η περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στη Βρετανία ο Guardian έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Οι ένοπλες δυνάμεις απομακρύνουν το προσωπικό της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Σουδάν» με το κύριο άρθρο να τονίζει ότι η πρεσβεία της Βρετανίας στο Χαρτούμ εκκενώθηκε ενώ και άλλες δυτικές χώρες αγωνίζονται να απομακρύνουν τους διπλωμάτες τους από την εμπόλεμη χώρα. Ο πρωθυπουργός Σουνάκ περιέγραψε την όλη επιχείρηση στην οποία μετείχαν 1.200 στρατιώτες μεταξύ των οποίων και δυνάμεις κομάντος, ως πολύπλοκη και γρήγορη. Οι Times από την πλευρά τους έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Η σύμμαχος του Κόρμπιν προκαλεί νέα αντιπαράθεση για θέματα ρατσισμού» με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει ότι το μέλλον της Ντάιν Άμποτ υψηλόβαθμου στελέχους των Εργατικών είναι πλέον αμφίβολο μετά τις χθεσινές αντισημιτικές της δηλώσεις μεταξύ των οποίων η εκτίμηση ότι «οι Εβραίοι δεν αντιμετωπίζουν θέματα ρατσισμού».

Στη Γαλλία η Le Monde έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ένα χρόνο μετά την επανεκλογή του ο Εμανουέλ Μακρόν, απομονωμένος αντιμετωπίζει την μνησικακία της χώρας» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι η κρίση που προκάλεσε το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο έχει απομονώσει από το λαό το Γάλλο πρόεδρο o οποίος εξετάζει προσεκτικά τις κινήσεις αλλά και τις μετακινήσεις του. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Γιατί η βιομηχανία πυροδοτεί τον πληθωρισμό» με το σχετικό ρεπορτάζ να σημειώνει ότι από το φθινόπωρο του 2022 τα κέρδη των βιομηχανιών έχουν καταστεί ένας κινητήρας αύξησης του πληθωρισμού ο οποίος πλήττει τους πολίτες. Επισημαίνει ακόμη ότι σχεδόν όλοι τομείς από τα αυτοκίνητα μέχρι τα καλλυντικά και τη διατροφή, έχουν παρουσιάσει μεγάλες αυξήσεις με την κυβέρνηση να επιθυμεί να αυξήσει τις πιέσεις προς τις βιομηχανίες προκειμένου να μειώσουν τις τιμές κάτι πάντως που δεν αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Στη Γερμανία η Süddeutsche Zeitung γράφει ότι κατά τη συνάντηση των συμμάχων της Ουκρανίας στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν, συζητήθηκε, εκτός της περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, και το ενδεχόμενο της ένταξης της χώρας στο ΝATO. «Η Ουκρανία απομένει να γίνει μέλος της Συμμαχίας σχεδόν μόνο de jure – στην πραγματικότητα, η χώρα είναι ήδη βαθιά ενσωματωμένη στο ΝATO». «Η πολιτική κατεύθυνση του Κιέβου είναι προδιαγεγραμμένη και η ουδετερότητα της χώρας δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Επισημαίνει ότι είναι δε ακριβώς η ελεγχόμενη, μετρημένη παράδοση όπλων στην Ουκρανία που αποδεικνύει τον εποπτικό ρόλο του ΝATO σε αυτόν τον πόλεμο, καθώς η υποστήριξη προς το Κίεβο είναι τεράστια και πολυσχιδής, όμως, ταυτοχρόνως, η Συμμαχία στερεί από τη χώρα τις επιθετικές δυνατότητες που θα της επέτρεπαν να φτάσει βαθιά στα ρωσικά εδάφη – ακριβώς προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση. Σημειώνει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑTO, αλλά αυτό θα πάρει καιρό καθώς λόγω της παρούσης συγκυρίας, είναι αδύνατον να προβλεφθεί η αντίδραση της Μόσχας και απαιτείται χρόνος προκειμένου η Ρωσία να συνειδητοποιήσει το αναπόφευκτο».

Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times γράφουν στον τίτλο τους : «Ο Μπάιντεν ανοίγει νομικούς δρόμους για την μετανάστευση» με το ρεπορτάζ να σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος άνοιξε την «πίσω πόρτα» προκειμένου να επιτρέψει σε χιλιάδες μετανάστες να εισέλθουν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών προγραμμάτων για άτομα που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για αποφύγουν τον πόλεμο.
