Η επικίνδυνη δράση των Γάλλων νεοναζί, οι μυστηριώδεις εκρήξεις drones πάνω από το Κρεμλίνο και η απληστία και διαφθορά η οποίες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών στη Τουρκία συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στη Βρετανία ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ συγκρούονται με τις εταιρίες τεχνολογίας για την αυξανόμενη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης» με το σχετικό ρεπορτάζ να σημειώνει ότι Ουάσιγκτον και Λονδίνο παρενέβησαν στην κούρσα για τη βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης με το αρμόδιο εποπτικό όργανο του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητά έλεγχο του κρίσιμου αυτού τομέα και τον Λευκό Οίκο να προειδοποιεί τις εταιρίες τεχνολογίας να συμμορφωθούν με την θεμελιώδη υποχρέωσή τους να αναπτύξουν ασφαλή προϊόντα. Ειδικός σε νομικά θέματα δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι αμερικανο-βρετανικές ενέργειες συνιστούν μια πρώτη προειδοποίηση στον τομέα. Οι Times από την πλευρά τους έχουν κεντρικό τίτλο : «Η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται με τη χρήση μισής ώρας κινητού τηλεφώνου ανά εβδομάδα».
Στη Γαλλία η Le Monde έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ρωσία. Μυστηριώδεις εκρήξεις πάνω από το Κρεμλίνο» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δυο ουκρανικά drones τα οποία στόχευαν τον πρόεδρο Πούτιν με το Κίεβο να απορρίπτει τις κατηγορίες. Η Liberation έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Γάλλοι νεοναζί. Επιστροφή σε ένα προγραμματισμένο λιντσάρισμα» με την έρευνα η οποία φιλοξενεί στις σελίδες της η εφημερίδα να επισημαίνει ότι στις 14 Δεκεμβρίου την ημέρα της διεξαγωγής του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου η αστυνομία συνέλαβε 38 ακροδεξιούς οι οποίοι είχαν στόχο να επιτεθούν στους οπαδούς του Μαρόκου οι οποίοι πανηγύριζαν τη νίκη της εθνικής ομάδας τους, με την εφημερίδα να έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή έρευνα για τις προετοιμασίες και τη διαδρομή αυτών των ναζί «των σύγχρονων καιρών» όπως τους αποκαλεί.
Στη Γερμανία η Die Welt σημειώνει ότι μετά από την επίθεση με δύο drones στο Κρεμλίνο το βράδυ της Τετάρτης, «η Μόσχα έκανε λόγο για τρομοκρατική απόπειρα δολοφονίας από την Ουκρανία κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν». Ορισμένοι παρατηρητές υποψιάζονται, σύμφωνα με την Welt, «ότι θα μπορούσε να είναι μια προβοκάτσια από τους Ρώσους για να δικαιολογήσουν την περαιτέρω κλιμάκωση στην Ουκρανία ή ακόμη και επιθέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο». «Είναι περίεργο», σημειώνει η εφημερίδα, «ότι ένα από τα βίντεο δείχνει δύο άτομα να σκαρφαλώνουν με σκάλα στον θόλο πριν το drone εκραγεί. Αυτή η διαδικασία τροφοδοτεί την υποψία ότι τα άτομα αυτά περίμεναν το drone και ήθελαν πιθανόν να αποτρέψουν την εκδήλωση πυρκαγιάς».
Στις ΗΠΑ τέλος η USA Today γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Περήφανα αγόρια» (ακροδεξιά οργάνωση) ετυμηγορία ένοχοι» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο και ειδικότερα για την παρακίνηση του όχλου σε επικίνδυνες ενέργειες. Οι New York Times από την πλευρά τους έχουν τίτλο : «Η ερειπωμένη Τουρκία είναι ένα μείγμα απληστίας και διαφθοράς» με το ρεπορτάζ να τονίζει ότι οι εργασίες καθαρισμού και ανοικοδόμησης στις σεισμόπληκτες περιοχές έχουν προχωρήσει ελάχιστα.
