Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σκανδαλώδη αντίδραση από την αστυνομία καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) στην απίστευτη υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού μετανάστη εργάτη στη Θεσσαλία από τον εργοδότη του. Με αφορμή το ίδιο περιστατικό, η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καλεί σε πάλη κόντρα στο τερατούργημα Χατζηδάκη που ευνοεί την εργοδοτική αυθαιρεσία. 

Όπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτει, η ΚΕΕΡΦΑ, οι Αρχές, αντί να συλλάβουν τον δράστη, πήγαν στο νοσοκομείο για να πάρουν κατάθεση από τον Σατζάτ Αλί και του υπέδειξαν να μην κάνει μήνυση, όπως ζήτησε. Και, «αντί για διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου του επέδωσαν χαρτί απέλασης από τη χώρα!!!».

«Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη» ζητάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημειώνοντας ότι «αυτό το περιστατικό δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη δολοφονική εργοδοτική ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη στην Κρήνη Φαρσάλων, παραμονές της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, ο Ιρφάν Μοχάμεντ, 37 χρονών, αποφάσισε να πάει από το χωριό Κρήνη όπου βρίσκεται ο τόπος εργασίας του στα Φάρσαλα, για να στείλει λεφτά στην οικογένεια του, μετά από καθυστερημένη πληρωμή του αφεντικού του. Του χρωστάει και άλλα δεδουλευμένα. Είναι πατέρας πέντε παιδιών, ενώ συντηρεί και τους γονείς του.

Ο γελαδοτρόφος Γ.Ξ., γαμπρός του εργοδότη Α.Θ., τον πήρε στο κατόπι με το αυτοκίνητο του, αφού έφυγε από τη δουλειά και έξω από τη Κρήνη, στον χώρο όπου υπάρχει μια ζυγαριά, άρχισε να τον χτυπά με ένα ξύλο στο κεφάλι και το σώμα. Τον τραυμάτισε βαριά στο χέρι, ενώ τον άφησε αναίσθητο και αιμόφυρτο και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., η πολιτική των «κλειστών συνόρων», του φράχτη του αίσχους στον Έβρο, των push backs στο Αιγαίο, οπλίζει το χέρι κάθε ρατσιστή εργοδότη και γίνεται θερμοκήπιο για την επανεμφάνιση των φασιστών.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πάλη ενάντια σε αυτή τη ρατσιστική πολιτική είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για να δυναμώσει τα συνδικάτα της κόντρα στο τερατούργημα του νόμου Χατζηδάκη, για να βάλει τις ζωές και τις ανάγκες της πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Παλεύουμε για σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για άσυλο και στέγη για όλους, για νομιμοποίηση και χαρτιά για τις μετανάστριες/ες εργάτες/τριες.