Για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς συνελήφθη χθες βράδυ, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, ο ιδιοκτήτης μιας άτυχης γαϊδουρίτσας, που υπέστη αργό και βασανιστικό θάνατο στο Κορωπί.
Το ζώο εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην αυλή της οικίας του κατηγορουμένου μετά από καταγγελία.
Σύμφωνα με τη «Γαϊδουροχώρα-το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι», το ζώο πιάστηκε στο σχοινί που ήταν δεμένο, πάλευε να ξεπιαστεί επί μέρες μέρες και στο τέλος κατέληξε.
Στην ανάρτηση καταγγέλλεται ο ιδιοκτήτης για εγκληματική ανευθυνότητα και τονίζεται η ανάγκη για επιβολή των ανάλογων ποινών.
Στο σημείο μετέβησαν αρμόδιοι κτηνίατροι για τη διαπίστωση του θανάτου και την εξέταση των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε. Άλλα δύο γαϊδουράκια παρελήφθησαν εν ζωή από φιλοζωικό οργανισμό και μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας του.
Σε βάρος του 75χρονου, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.
