Ο φετινός τελικός της Κωνσταντινούπολης στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει τουλάχιστον μία «έκπληξη». Υπό την έννοια ότι εκεί θα δούμε μια ομάδα που είτε έχει να πάει καιρό σε τέτοιον είτε δεν έχει πάει ποτέ και σίγουρα ουδείς την υπολόγιζε στην αρχή της χρονιάς.
Από την άλλη θα περιλαμβάνει και ένα μεγαθήριο, απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η χθεσινή κλήρωση των προημιτελικών έφερε για τρίτη σερί φορά αντιμέτωπες τις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης: τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Τσέλσι. Πρόπερσι στα ημιτελικά πέρασαν οι Λονδρέζοι και μετά το σήκωσαν, πέρυσι οι Ισπανοί πήραν ρεβάνς στους «8» και εν συνεχεία πήραν το τρόπαιο, νικώντας σταθερά αγγλικές ομάδες.
Επίσης, στα προημιτελικά θα έχουμε και τη μάχη μεγατόνων μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν, που θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε νοκ άουτ γύρο.
Οι νικητές αυτών των δύο ζευγαριών θα κοντραριστούν στα ημιτελικά, με έπαθλο τη μία θέση του τελικού.
Στο άλλο path συναντάμε τις τρεις ιταλικές ομάδες και την Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι θα παίξουν με την Ιντερ, ενώ το πρόγραμμα έχει και «εμφύλιο» ανάμεσα σε Μίλαν και Νάπολι. Οι δύο νικήτριες αναμετρώνται στα ημιτελικά. Αυτό σημαίνει ότι εκεί θα δούμε μια ομάδα που δεν έχουμε συνηθίσει. Η Μίλαν έχει να πάει σε τελικό από την Αθήνα το 2007, ενώ η Ιντερ από το 2010. Η Μπενφίκα από το 1990, ενώ η Νάπολι ουδέποτε. Οι «παρτενοπέι» -βάσει εικόνας- έχουν τον πρώτο λόγο, όμως ουδείς μπορεί να προσπεράσει τον ενθουσιασμό των «αετών της Λισαβόνας» και την εμπειρία-βαριά φανέλα των δύο Μιλανέζων.
Προγνωστικά δεν υπάρχουν ούτε στο μονοπάτι των μεγαθήριων. Ο Γουαρδιόλα έχει ένα βουνό μπροστά του, πρώτα απ’ όλα με την Μπάγερν. Στο Μόναχο ακόμα τον έχουν… άχτι, ενώ κι αυτός θεωρεί ότι δεν πέρασε καλά εκεί και πως κάτι τους «χρωστάει». Αν κάνει την υπέρβαση και περάσει η Σίτι, θα συναντήσει είτε τη Ρεάλ, η οποία την απέκλεισε πέρυσι, είτε την Τσέλσι. Δηλαδή την αγγλική ομάδα από την οποία έχασε το Κύπελλο του 2021. Και γενικά η Σίτι έχει μετρήσει μπόλικους αποκλεισμούς από ομάδες της Πρέμιερσιπ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Σε σχέση με όσα γράφαμε χθες, άλλαξαν άρδην και οι αποδόσεις στα στοιχηματικά γραφεία. Τώρα πια οι Σίτι, Ρεάλ και Νάπολι δίνονται με ίσες (χαμηλές) πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ ακολουθεί λίγο πιο πίσω η Μπάγερν.
