Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, από το οποίο είχε πάρει εξιτήριο στις 30 Μαρτίου, και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά και στο αναπνευστικό του σύστημα με την κατάσταση του να θεωρείται σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ του χορηγείται αντιβίωση για την αντιμετώπιση πνευμονίας.
Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός έχει στο πλευρό του τα παιδιά του, τον αδελφό του Πάολο και τη νυν σύντροφό του, Μάρτα Φασίνα.
«Ο Σίλβιο είναι βράχος, η κατάστασή του είναι σταθερή. Θα τα καταφέρει και αυτή την φορά», δήλωσε ο αδελφός του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι, τo φθινόπωρο του 2020, μολύνθηκε με κορονοϊό και, για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπέφερε από τα επακόλουθα της ασθένειας. Παράλληλα, το 2019, υπεβλήθη σε επέμβαση στο στομάχι, ενώ το 2016 είχε εισαχθεί και πάλι στο χειρουργείο, λόγω καταρράκτη αλλά και για αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας.
