Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται εδώ και ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-.Π.Σ. με τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων να «κλειδώνουν» ακόμα και σήμερα στη μεσημεριανή συνεδρίαση (εκτός απροόπτου) της Πολιτικής Γραμματείας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται για ένα βήμα ουσίας που θα θέσει τις μηχανές του κόμματος σε φουλ εκλογικούς ρυθμούς οδηγώντας την πολύμηνη επεξεργασία των ψηφοδελτίων στο τέλος της. Το δύσκολο έργο είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδη και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου.
Ανοιχτό κομμάτι στο παζλ θα παραμείνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που θα ανακοινωθεί λίγο πριν τις κάλπες.
Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή και να τοποθετηθεί απέναντι στο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων μουσείων (Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό και Χριστιανικό, Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης και Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) σε ΝΠΔΔ.
