Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Και τρίτο άτομο προσήγαγαν σήμερα, Πέμπτη, οι αστυνομικές αρχές για εμπλοκή στην τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την αστυνομία πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως συμμετέχων απ’ το βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση. Ο 35χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, προσήχθη σήμερα ενώ συμμετείχε στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν ένα απ’ τα έξι άτομα που προσήγαγαν προληπτικά οι αστυνομικές δυνάμεις, προτού προχωρήσουν σε νέο όργιο απρόκλητης καταστολής της διαδήλωσης.

Αφού ενημερώθηκε σχετικά η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και ζήτησε υλικό για τον προσαχθέντα, αποφασίστηκε στο μεταξύ να μείνει ελεύθερος ο 35χρονος.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε στο μεταξύ και ο 17χρονος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Όσον αφορά το τρίτο πρόσωπο που φέρεται κατά την αστυνομία να εμπλέκεται στο συμβάν, ένα 19χρονο που συνελήφθη την Τρίτη, αναμένεται να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας την Παρασκευή.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έχει πει πως δεν ήταν ο 17χρονος αυτός που τον χτύπησε. Επίσης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το περιστατικό, σήμερα το πρωί στον ANT1, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι αρχηγός της ομάδας που του επιτέθηκε ήταν ένας άλλος νέος 25-27 ετών, ο οποίος και άρχισε να τον χτυπά.