Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συνεχίζονται οι εξελίξεις της υπόθεσης του Qatar-Gate, που συνταράσσει τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος λόγω των αποκαλύψεων για διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σήμερα εισαγγελείς από το Βέλγιο και την Ιταλία, οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα του σκανδάλου, συναντώνται στο Μιλάνο.  Σύμφωνα με την La Repubblica, είναι πιθανό να γίνει αναφορά στους έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που κατασχέθηκαν στην γειτονική χώρα και ανήκουν στον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι, στην κόρη και την σύζυγό του, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον συνδικαλιστή Λούκα Βιζεντίνι.

Επίσης, αναμένεται εμβαθύνουν στη δραστηριότητα της φοροτεχνικού του Παντσέρι, Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και φέρεται να συμμετείχε στο ξέπλυμα από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται επίσης να παραδοθούν έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά τις εφόδους στα σπίτια του Παντσέρι στην Ιταλία, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί κατά πόσον τα μέχρι τώρα στοιχεία δικαιολογούν την πραγματοποίηση αυτόνομης έρευνας στην Ιταλία.

Στην αντεπίθεση ο Κοτσολίνο

Στο μεταξύ ο Ιταλός Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, αρνήθηκε ότι έκανε κάτι κακό σε ακρόαση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι έχει υποστεί “βίαιη εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης”.

Ο τέως πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τις χώρες του Μαγκρέμπ κατηγορείται ότι ευνόησε τα συμφέροντα του Μαρόκου με αντάλλαγμα χρήματα. Οι δικηγόροι του ενημέρωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης για να πουν ότι ο Κοτσολίνο δεν είχε λάβει ποτέ οποιαδήποτε μορφή αποζημίωσης από ξένες δυνάμεις, προσθέτοντας ότι ο ευρωβουλευτής υποστήριξε τροπολογίες που επικρίνουν το Κατάρ και δεν είχε ποτέ υποβάλει επείγον ψήφισμα υπέρ του Μαρόκου, όπως κατηγορείται ότι έκανε.

Οι δικηγόροι του Κοτσολίνο δήλωσαν επίσης ότι παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική του ασυλία στη συνάντηση με την JURI – μια συμβολική χειρονομία χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα, καθώς η ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα πρέπει να ψηφίσει τον Φεβρουάριο για το αν θα του αφαιρεθεί η ασυλία.

Μετά τη συνάντησή του με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χθες στο Μπερλεμόν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων Τζουζέπε Κόντε ανέφερε ότι το κόμμα του ενδέχεται να ενταχθεί στους Πράσινους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. “Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ενταχθούμε στην ομάδα τους”, δήλωσε ο Κόντε, ο οποίος είχε δίωρη συνάντηση με την ηγεσία των Πρασίνων και αναφέρθηκε στην προηγούμενη συμμαχία των 5Αστέρων με το UKIP και άλλες ακροδεξιές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως “λάθος της νιότης”.