Σήμερα είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας (τριάμισι ετών) και της Ιριδας (έξι μηνών). Μέχρι στιγμής η κατηγορούμενη ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια δύο φορές προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της. Ομως ούτε σήμερα είναι σίγουρο ότι θα απολογηθεί, όπως φαίνεται από το χθεσινό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας.
Ο δικηγόρος ζητάει πριν από την απολογία της Πισπιρίγκου να κληθούν για κατάθεση η ιατροδικαστής-πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία υπέγραψε το αρχικό πόρισμα για τον θάνατο της Ιριδας, τον οποίο απέδιδε σε παθολογικά αίτια. Ζητάει, επίσης, να γίνει και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των ανωτέρω μαρτύρων.
Για ακόμη μία φορά ο κ. Κούγιας αμφισβητεί τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των επιστημόνων Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα και τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει να απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου αν δεν ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δικηγόρος ζητάει κάτι αντίστοιχο. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει πριν από μερικές μέρες, το οποίο έγινε δεκτό από την ανακρίτρια και εξετάστηκαν όσοι μάρτυρες είχε υποδείξει ο κ. Κούγιας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προσωρινά κρατούμενη και στις 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η δίκη της για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.
