Για ξεκάθαρα γεγονότα που δεν χωρούν καμίας αμφιβολίας έκανε λόγο ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.
Σε δηλώσεις του έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος, δήλωσε καταρχάς πως η κατάσταση του ανηλίκου παραμένει κρίσιμη, καθώς αφαιρέθηκε η σφαίρα, όμως η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.
Αναφερόμενος στα όσα έγιναν, ο δικηγόρος υπογράμμισε πως η έρευνα της αστυνομίας έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωσή της, μίλησε για ευθεία βολή από πίσω κατά του ανηλίκου, απέρριψε τα περί εμβολισμού και τόνισε ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν για ποιον λόγο τον καταδίωκαν.
Επίσης, τόνισε με νόημα, πως η ανακοίνωση της αστυνομίας «είναι στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώσεων προηγούμενων ομοίων περιστατικών» στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις είναι «που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο».
Δεν δίστασε να επισημάνει πως «δεν πρόκειται δυστυχώς για ακόμα μια εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας», αλλά για μια ευθεία βολή, «για μια εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση».
«Καμία ενέργεια εναντίον των αστυνομικών»
Όπως υπογράμμισε, «τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά αλλά και η προανακριτική της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης φωτίζουν ακριβώς τον τρόπο» με τον οποίο έγινε το συμβάν. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως δεν υπήρξε «καμία απολύτως ενέργεια εκ μέρους του παιδιού εναντίον των αστυνομικών», τόνισε πως «είναι τελείως ανυπόστατα τα περί εμβολισμού» και σημείωσε πως «το παιδί ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη για μια κλοπή ευτελούς αξίας 20 ευρώ από ένα βενζινάδικο».
Κατηγόρησε τους αστυνομικούς πως «γνώριζαν ακριβώς για ποιο λόγο τον καταδιώκουν» και «όταν είδαν ότι δεν συμμορφώνονταν. σήκωσαν πιστόλι από πίσω». Σημείωσε επίσης ότι η σφαίρα χτύπησε το τζάμι από πίσω του αγροτικού αμαξιού, στη συνέχεια το μαξιλαράκι και το κεφάλι του άτυχου παιδιού.
«Είναι τόσο ξεκάθαρο που δεν χωρεί καμίας αμφιβολίας… μία ευθεία βολή από πίσω από άτομο που τον καταδιώκει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της αστυνομίας πως χτύπησαν για εκφοβισμό, καθώς –όπως είπε– κάποιος που βαράει για εκφοβισμό δεν χτυπάει μόνο μια φορά στον αέρα.
Τέλος, απέρριψε τους ισχυρισμούς πως ο 16χρονος είχε όπλο και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών.
► Ο παππούς του 16χρονου μίλησε στο «Κόκκινο», λέγοντας πως το παιδί δεν είχε να πληρώσει τα 20 ευρώ και είπε στον βενζινοπώλη πως θα δώσει τα χρήματα την επόμενη μέρα.
Συγκεκριμένα, ο Σάββας Φραγκούλης ανέφερε: «Ο Κώστας δούλευε με τον πατέρα του μανάβης. Το βράδυ πήγε να βάλει πετρέλαιο στο αυτοκίνητο. Δεν είχε να πληρώσει τα 20 ευρώ. Είπε στον βενζινοπώλη “θα έρθω αύριο το πρωί να σου τα πληρώσω”. Εκείνος πήρε τηλέφωνο την αστυνομία. Τον κυνήγησαν και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι από πίσω. Ένα μικρό παιδί να το πυροβολήσουν στο κεφάλι;».
