Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωΐ της Πέμπτης, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν μια σειρά από μέτρα που αφορούν τους μισθούς τους, της καθημερινής διαβίωσης, την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργείας των σχολείων.

«Δεν κάνουμε πίσω από τη διεκδίκηση για πλήρη αποκατάσταση όλων των μισθολογικών απωλειών που είχαμε τα τελευταία 12χρόνια. Τίποτα δεν είναι για τους εργαζόμενους «περασμένο ξεχασμένο»», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ενώ ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου “Δ. Θεοτοκόπουλος” κάνει λόγο για στοχευμένη υποχρηματοδότηση στην Παιδεία για την προώθηση της ιδιωτικής.

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και η ΕΛΜΕ Χανίων, όπως και ο ΣΕΠΕ Χανίων, για συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι, ενώ η ΕΛΜΕ κήρυξε διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας (8πμ-11πμ ή 2μμ-4μμ).

«Ως Διδασκαλική Ομοσπονδία και ΣΕΠΕ Χανίων στέλνουμε το μήνυμα ότι μόνο μέσα από τον δρόμο του συλλογικού και αποφασιστικού αγώνα μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και κυρίως για τα παιδιά μας, για ό,τι πολυτιμότερο και πιο ελπιδοφόρο υπάρχει στη σημερινή κοινωνία. Υψώνουμε και πάλι τη φωνή μας, παίρνουμε τη σκυτάλη από την επιτυχημένη απεργία της 9ης του Νοέμβρη, συνεχίζουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων.

Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ρεθύμνου από τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου μαζί με την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.