Στη σκιά του βαρύτατου τραυματισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό πραγματοποιήθηκαν χθες οι πορείες μνήμης για τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και τα επεισόδια με αφορμή την αστυνομική βία, ενώ έγιναν περισσότερες από 15 προσαγωγές.
Με περισσότερα από 8 χιλιάδες άτομα στους δρόμους της πόλης να καταγγέλλουν την αστυνομία και από την άλλη δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ να στέκονται προκλητικά κοντά στους διαδηλωτές, η κατάσταση έγινε γρήγορα έκρυθμη αν και ξεκίνησε ήρεμα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.
Ομάδα νεαρών διαδηλωτών που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας εκτόξευσε πέτρες, μολότοφ και βεγγαλικά στις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο τουρκικό προξενείο στην Αγίου Δημητρίου, με τα ΜΑΤ να αντιδρούν αμέσως κάνοντας χρήση χημικών.
Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν ώς την οδό Ολυμπιάδος, με τους αστυνομικούς να καταδιώκουν τους διαδηλωτές, ενώ ένα σουπερμάρκετ πήρε φωτιά όπως και αρκετοί κάδοι απορριμμάτων. Επιτόπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και η Αύρα της αστυνομίας.
Αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει οδόφραγμα επί της Εγνατίας στο ύψος της Εθνικής Αμύνης για να μην μπουν οι διαδηλωτές στην πανεπιστημιούπολη.
