Δυο εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Χίο και στο Κερατσίνι. Εργαζόμενος σε ναυτιλιακή εταιρεία, αρχιμηχανικός, 42 χρονών, τραυματίστηκε, όταν στην προσπάθεια του να επιβιβασθεί από λάντζα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Χίου, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στην πλώρη της λάντζας.
Ο 42χρονος μεταφέρθηκε με τη λάντζα στο λιμάνι της Χίου, από όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του νησιού. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Χίου.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κατά τη διαδικασία απόπλου φορτηγού πλοίου εμπορευματοκιβωτίων σημαίας Γερμανίας, στο Ικόνιο Κερατσινίου, τραυματίστηκε ένας 49χρονος αλλοδαπός εργαζόμενος.
Συγκεκριμένα, ο 49χρονος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο μηχανοστάσιο. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», από όπου βγήκε αυθημερόν. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
