«Έξι μήνες τώρα η κυβέρνηση επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια εις βάρος των πολιτών», τονίζει σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
Αναφερθείς στην επιστολή του επικεφαλής της ΡΑΕ προς τον υπουργό Ενέργειας, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνει: «οι τιμές στην ενέργεια αντί να περιορίζονται ανεβαίνουν, μόνο τον Σεπτέμβριο η αύξηση στις τιμές έφτασε μέχρι και 57% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες».
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ακρίβειας πανευρωπαϊκά, όπως επιβεβαίωσε χθες και η έκθεση του Συνδέσμου Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της ΕΕ. Τα αρνητικά ρεκόρ ακρίβειας που ζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φέρουν υπογραφή Μητσοτάκη», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε retweet την ανάρτηση του Σ. Φάμελλου
Το εξώφυλλο @EFSYNTAKTON τα λέει όλα.
Ο #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ έχει υπολογίσει &ανακοινώσει ότι τα #υπερκέρδη μόνο τον Σεπτ.22,με τον νέο τρόπο τιμολόγησης @KostasSkrekas,είναι πάνω από 500εκατ.€
Περισσότερα πλέον τα υπερκέρδη κι απ'την περίοδο εφαρμογής της ληστρικής #ρήτρας αναπροσαρμογής pic.twitter.com/fTmRTIwBhI— Sokratis Famellos (@SFamellos) October 13, 2022
Χ. Δούκας: Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει ακόμα το κράτος από την έκτακτη εισφορά στις ενεργειακές εταιρίες
Ο αρμόδιος τομεαράχης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για θέματα Ενέργειας Χάρης Δούκας δήλωσε ότι ακόμα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εισπράξει τα έσοδα της έκτακτης εισφοράς από τις ενεργειακές εταιρίες για την περίοδο Οκτωβρίου 2021 – Μαρτίου 2022. «Έχουν περάσει επτά μήνες από τότε που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η επιβολή έκτακτης εισφοράς και ακόμα τίποτα. Τί περιμένει ο Υπουργός Οικονομικών για να τα εισπράξει; Ποιος ευθύνεται για αυτή την τεράστια δυστοκία;» αναφέρει ο κ. Δούκας.
Πετάει αετό ο Γ. Οικονόμου
Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα: Σε ό,τι αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα έχουμε την 3η ακριβότερη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη αλλά και για την επιστολή της ΡΑΕ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως η χώρα μας το Σεπτέμβριο είχε τη 2η φτηνότερη τιμή στην ενέργεια και καθεμιά και καθένας γνωρίζει πόσο πλήρωνε πέρσι, πόσο τώρα και πόσο σημαντική είναι η επιδότηση. Για την επιστολή της ΡΑΕ , είπε ότι στην ουσία της έχει απαντηθεί από το υπουργείο ενέργειας.
