Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κακόβουλο λογισμικό Predator και τις εταιρείες Intellexa και Krikel. Επειτα από τα e-mails που είδαν το φως της δημοσιότητας από το tvxs.gr, σύμφωνα με τα οποία οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη σχέση με την εταιρεία Krikel που έχει συνάψει 7 συμβάσεις με το Δημόσιο (οι 6 εξ αυτών απόρρητες), ο ιστότοπος insidestory.gr αποκάλυψε χθες ότι ο Φέλιξ Μπίτζιος εξακολουθεί να κατέχει το 35% της εταιρείας Intellexa η οποία εμπορεύεται το Predator.
Πιο συγκεκριμένα, o επιχειρηματίας μέσω μιας κυπριακής εταιρείας ονόματι Santinomo Ltd. είχε αποκτήσει το 35% της Intellexa και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της πρώτης και μέτοχος της δεύτερης έως τις αρχές του καλοκαιριού. Στις 4 Αυγούστου η «Εφ.Συν.» δημοσίευσε την αποκαλυπτική έρευνα των Reporters United για τον κ. Μπίτζιο και ακριβώς την ίδια μέρα στον Εφορο Εταιρειών Κύπρου δημοσιευόταν με καθυστέρηση 18 μηνών (!) η αλλαγή στη Santinomo, η οποία πλέον εμφανιζόταν να έχει πουληθεί στη μητρική της Intellexa στην Ιρλανδία, με ημερομηνία συναλλαγής τη 18η Δεκεμβρίου 2020.
Με αυτόν τον τρόπο ο Μπίτζιος εμφανιζόταν να μην έχει καμία σχέση με την Intellexa, καθώς φαινόταν ότι έχει πουλήσει το 35% που κατείχε σε αυτήν μέσω της πώλησης της Santinomo στη Thalestris. Ηταν απίστευτη σύμπτωση (;) το γεγονός ότι το εν λόγω έγγραφο εμφανίστηκε την ημέρα της δημοσίευσης του θέματος στην «Εφ.Συν.» και με 18 μήνες καθυστέρηση. Το πρόβλημα ήταν βέβαια πως στην οικονομική χρήση του 2020 που είχε δημοσιεύσει η Thalestris δεν φαινόταν η εξαγορά της Santinomo και η εταιρεία φαινόταν ότι κατείχε μόνο το 65% της Intellexa.
Tα έγγραφα που δημοσίευσε χθες το Inside Story αποδεικνύουν ότι το υπόλοιπο 35% της Intellexa εξακολουθεί να παραμένει στη Santinomo και πως η εν λόγω εταιρεία εξακολουθεί να ανήκει στον Φέλιξ Μπίτζιο. Ειδικότερα, ο Φέλιξ Μπίτζιος εμφανίστηκε ως ο «τελικός δικαιούχος» στη Santinomo σε σχετική ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον Εφορο Εταιρειών Κύπρου.
Αυτό έγινε αναγκαστικά λόγω νομοθεσίας, καθώς η Κύπρος δημιούργησε, κατόπιν πιέσεων από την Ε.Ε., ένα αρχείο με τους πραγματικούς δικαιούχους σε κάθε εταιρεία (Ultimate Beneficiary Owner-UBO). Το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Μάρτιο του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή ο κ. Μπίτζιος δηλώθηκε ως ο «δικαιούχος» της εταιρείας και σίγουρα αυτή η δήλωση έγινε μετά τις 18 Δεκεμβρίου του 2020 όταν φερόταν να έχει μεταβιβάσει τη Santinomo στη Thalestris. Κατά συνέπεια και με βάση τις ημερομηνίες, ένα από τα δύο έγγραφα (είτε αυτό της μεταβίβασης της 18ης Δεκεμβρίου 2020, είτε αυτό που εμφανίζει ως «τελικό δικαιούχο» τον κ. Μπίτζιο) είναι πλαστό. Τη διαλεύκανση μάλλον πρέπει να την αναζητήσει η Δικαιοσύνη.
