Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τον προβληματισμό της για την αλλαγή του τρόπου καταγραφής των θανάτων που συνδέονται με την πανδημία εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

«Μετά από δύο χρόνια να θυμόμαστε τώρα να αλλάξουμε το πρωτόκολλο δεν έχει νόημα. Όλοι ξέραμε πώς γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα. Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία και είχε Covid-19, η τελική ετικέτα (στο πιστοποιητικο θανάτου) ήταν Covid. Ήταν λάθος από την αρχή» είπε στην ΕΡΤ.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω» συνέχισε, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που ισχύσει η νέα αλλαγή «θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο αριθμός των θανάτων», όπως έχει καταγραφεί τα δυόμισι χρόνια της πανδημίας.

<div style=”position:relative;padding-bottom:56.25%;”> <iframe style=”position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;” allow=”fullscreen; accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share; monetization; payment” allowfullscreen frameborder=”0″ scrolling=”no” referrerpolicy=”unsafe-url” src=”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-cm22petb2q4h” ></iframe> </div><div itemprop=”video” itemscope itemtype=”https://schema.org/VideoObject”> <meta itemprop=”name” content=”Μ. Παγώνη: Ήταν λάθος από την αρχή το πρωτόκολλο καταγραφής των θανάτων από covid19″ /> <meta itemprop=”description” content=”Η Ματίνα Παγώνη μιλά ζωντανά στην εκπομπή για την αλλαγή του πρωτοκόλλου καταγραφής θανάτου από κορονοϊό.” /> <meta itemprop=”duration” content=”PT2M13S” /> <meta itemprop=”thumbnailUrl” content=”https://imthumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMi8wOC8xMC8wNC81NF80MV82MmYzM2ExMTU5YWE5LmpwZw==/profile:player-960×540″ /> <meta itemprop=”uploadDate” content=”2022-08-10T04:55:52.000Z” /> <meta itemprop=”embedUrl” content=”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-cm22petb2q4h” /> </div>

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στη χαλάρωση των μέτρων και στην εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας. «Δεν είναι δυνατόν να κολλάς γιατί κάποιος δεν τηρεί το πρωτόκολλο. Είναι άδικο για τους υπόλοιπους», είπε σχολιάζοντας ότι πολλοί νοσούντες ενώ έχουν συμπτώματα κυκλοφορούν κανονικά.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς σημειώνοντας ότι «από τέλος Αυγούστου η Επιτροπή Εμβολιασμού θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου την καμπάνια των εμβολιασμών γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση γιατί έφυγε για διακοπές». Σημείωσε ότι «η Όμικρον 5 είναι πάρα πολύ μεταδοτική» και ότι «πολλά νησιά έχουν αυξημένο ιικό φορτίο».