Στη Δικαιοσύνη οδηγήθηκαν τέσσερις νεαροί Ολλανδοί τουρίστες μετά από αιματηρή συμπλοκή στην Χερσόνησο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ομοεθνών τους.
Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου τους άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, όμως η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 23 Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και η έκθεση του ιατροδικαστή.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας 19χρονος Ολλανδός τουρίστας, που δέχθηκε κλωτσιές στο κεφάλι και έμεινε αναίσθητος, καθώς κι ένας 27χρονος που διακομίσθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική με τραύμα στο πόδι.
Οι αστυνομικοί άμεσα κατάφεραν μέσα από οπτικό υλικό να ταυτοποιήσουν ως δράστες τέσσερα άτομα, τρεις 18χρονους και έναν 19χρονο και τους συνέλαβαν.
