Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως «το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη», αντιδρώντας σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post σύμφωνα με το οποίο πράκτορες του FBI επιδίωξαν να ανακτήσουν έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα όταν διεξήγαγαν έρευνα στην κατοικία του στη Φλόριντα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε χθες, Πέμπτη, από έναν δικαστή να δημοσιοποιήσει το ένταλμα που επέτρεψε την έρευνα του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο, αφού ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός τη χαρακτήρισε πολιτικά αντίποινα.
Ο Τραμπ δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του περί «απάτης» και σχολίασε πως «κάποιοι άθλιοι άνθρωποι εμπλέκονται».
Αναρωτήθηκε μάλιστα, «γιατί το FBI δεν επέτρεψε την έρευνα χώρων στο Μαρ-α-Λάγκο παρουσία του δικηγόρου μας, ή άλλων».
Η έρευνα στην κατοικία του ήταν μέρος μιας έρευνας που διεξάγεται για το εάν ο Τραμπ αφαίρεσε παράνομα αρχεία από τον Λευκό Οίκο όταν αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2021, μερικά από τα οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης πιστεύει πως είναι απόρρητα.
Ο Γενικός Εισαγγελέας Μερκ Γκάρλαντ, ο ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος επιβολής του νόμου ο οποίος διορίστηκε από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες, Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου πως ενέκρινε προσωπικά την έρευνα στην κατοικία του Τραμπ στη Φλόριντα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει επίσης να δημοσιοποιήσει μια απόδειξη των αντικειμένων που κατασχέθηκαν.
