Ένας 30χρονος τουρίστας από τη Μ. Βρετανία έχασε τη ζωή του, όταν τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τη διαδικασίας πρόσδεσης του τουριστικού σκάφους στο οποίο ήταν κυβερνήτης, σ’ ένα βράχο στην παραλία «Ταβίρι» της νήσου Νίμου του Δήμου Σύμης.
Το μεσημέρι της Τρίτης ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, για το περιστατικό, ο 30χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτική λέμβο στο λιμάνι «Γιαλού» της Σύμης, κλιμάκιο του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού πήγε στη θαλάσσια περιοχή «Ταβίρι» όπου εντόπισε το τουριστικό σκάφος αγκυροβολημένο, με τρεις επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν στους λιμενικούς ότι ο 30χρονος, ως κυβερνήτης του σκάφους, στην προσπάθεια του να δέσει το σχοινί σε βράχο, έπεσε από αυτόν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ενώ ανασύρθηκε από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ το πτώμα του 30χρονου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για νεκροψία – νεκροτομή.
