Την προσωρινή και με επιφυλάξεις αναστολή των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, έπειτα από τη συνάντησή τους με την ειδική διαχείριση. Όπως ανακοίνωσαν, κατά τη συνάντηση έγιναν αποδεκτά τα βασικά αιτήματα που είχαν θέσει με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων.
Επισημαίνουν ότι διατηρώντας κάθε επιφύλαξη για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων (σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας των μονάδων, να μη γίνει καμία απόλυση και να μη γίνει βλαπτική αλλαγή της μισθολογικής κατάστασης των εργαζομένων), αναστέλλουν την απεργία της Παρασκευής 29 Ιουλίου και την κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος.
«Δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας, θα είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της ειδικής διαχείρισης», τονίζουν.
Δήλωση Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή
Για το «έγκλημα» της ΛΑΡΚΟ μίλησε για ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή, προειδοποιώντας το Μαξίμου πως εκτός από τις ηθικές και τις πολιτικές, θα αντιμετωπίσει και ποινικές ευθύνες στην περίπτωση που συνεχίσει, όπως είπε, το «πλιάτσικο» στη δημόσια περιουσία.
Με αφορμή την «φωτογραφική» διάταξη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο – σκούπα του υπ. Περιβάλλοντος, ο γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δίνει απλόχερα στα αφεντικά της, εγχώρια και ξένα, ανάλογα με τις ορέξεις τους» γιατί, όπως δήλωσε, δεν της φτάνει το γεγονός πως βγάζει την ΛΑΡΚΟ στο σφυρί.
«Αυτή τη στιγμή, τα εκτελεστικά όργανα της Deloitte, της Ειδικής Διαχείρισης δηλαδή, που με το άρθρο που φέρνετε για ψήφιση απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, έχουν ήδη βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Πρώτες ύλες, όπως ο γαιάνθρακας είναι έτοιμες να φορτωθούν στο λιμάνι του εργοστασίου στη Λάρυμνα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η φόρτωση και της παραγωγής και των υποπροϊόντων…» δήλωσε.
Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε πως απαιτείται σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας της ιστορικής μεταλλουργίας και υπενθύμισε πως οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ απευθυνόμενος στα κυβερνητικά, αναρωτήθηκε: «Έχετε το πολιτικό ανάστημα να τους κοιτάξετε στα μάτια και να τους πείτε την αλήθεια;»
