ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Γιώργος Τσιάρας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συγκεχυμένες παρέμεναν, ώς αργά χθες το βράδυ, οι πληροφορίες γύρω από την κατά συρροή δολοφονία με πυροβόλο όπλο «αρκετών πελατών», που γύρω στις πεντέμισι το απόγευμα τοπική ώρα ψώνιζαν στο πολυώροφο εμπορικό κέντρο Field’s -ένα από τα μεγαλύτερα της Δανίας, με περισσότερα από 140 καταστήματα και εστιατόρια, σε προάστιο της Κοπεγχάγης.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας 22χρονος Δανός, συνελήφθη και κρατείται, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής χυθεί κανένα φως ως προς τα πιθανά κίνητρά του ή εάν έχει και ο ίδιος τραυματιστεί. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι εννοεί -αν για παράδειγμα πρόκειται για κάποιον ακροδεξιό ισλαμοφοβικό ή/και υποστηρικτή της «Λευκής Υπεροχής», ομοϊδεάτη του Μπρέιβικ ή του 19χρονου Αμερικανού νεοναζί που πρόσφατα αιματοκύλησε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Για την ώρα, κυκλοφορούν μόνο εικασίες: πάντως, ένας από τους επιζήσαντες πελάτες του κέντρου είπε στην τηλεόραση ότι είδε τον φονιά να κρατά ένα κυνηγητικό τουφέκι, ενώ άλλοι αυτόπτες είπαν ότι ο ύποπτος προσπαθούσε να «παγιδεύσει» τα θύματα, λέγοντάς τους ότι το όπλο ήταν ψεύτικο, ώστε να μη διστάσουν να τον πλησιάσουν.