Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η συμβουλευτική επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας συνιστά στα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν εκτεθεί ή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από την ευλογιά των πιθήκων να κάνουν το εμβόλιο Imvanex της Bavarian Nordic, ανέφερε η υπηρεσία την Πέμπτη.

Εκείνοι που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ευλογιάς των πιθήκων περιλαμβάνουν άνδρες που κάνουν σεξ με πολλούς άνδρες, καθώς και εργαζόμενους σε εργαστήρια μολυσματικών ασθενειών, είπε η επιτροπή, γνωστή ως STIKO.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων το Imvanex είναι εμβόλιο που χρησιμοποιείται για την προστασία κατά της ευλογιάς σε ενήλικες. Περιέχει ζωντανό τροποποιημένο ιό δαμαλίτιδας που ονομάζεται «ιός δαμαλίτιδας τύπου Ankara», ο οποίος σχετίζεται με τον ιό της ευλογιάς.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.000 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, μετά το πρόσφατο ξέσπασμα της ασθένειας σε χώρες εκτός της Αφρικής.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι ο κίνδυνος να καταστεί ενδημική η νόσος σε αυτές τις χώρες είναι πραγματικός, αλλά αποτρέψιμος.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 29 χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα, αφού καταγράφηκαν οι πρώτοι ασθενείς, στις αρχές Μαΐου.

Χθες ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.