Αν περίμενε κανείς πως η προσέλευση του κόσμου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ήταν πυκνή μόνο στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα (χθες το απόγευμα και το μεσημέρι της Κυριακής), έπεσε έξω. Η συμμετοχή σήμερα, πρώτη μέρα των εργασιών του συνεδρίου είναι εντυπωσιακή, σε σημείο να χρειάζεται να γίνει κλήρωση για τους ομιλητές, καθώς είναι πολλοί περισσότεροι απ’ όσους περίμεναν οι διοργανωτές.
Το απόγευμα θα μιλήσουν ορισμένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση-χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.
Απόψε το βράδυ θα μιλήσει και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Κατά τα λοιπά, το απόγευμα αναμένεται και η παρέμβαση της Ομπρέλας και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντιπρόταση σ’ αυτή του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση.
Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό τοπίο πάντως όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «πάρει» το συνέδριο και είναι απόλυτα κυρίαρχος στο κόμμα.
