Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο νεαρών ατόμων, ηλικίας 21 και 22 ετών, που κατηγορούνται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή του Ζωγράφου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ως κίνητρο για τις ενέργειες των δύο νεαρών είναι οπαδικοί λόγοι. Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες είναι Παναθηναϊκοί και είχαν «διαφορές» με εκείνον που πυροβόλησε έναν 32χρονο ομογενή από το Καζακστάν (επίσης Παναθηναϊκό), σε άλλη μια επίθεση με οπαδικά κίνητρα. Οι νεαροί ήξεραν ότι ο δράστης έμενε στου Ζωγράφου όπου και πήγαν να του βάλουν γκαζάκια. Μόνο που είχαν λάθος αριθμό κατοικίας και τοποθέτησαν τα γκαζάκια σε πολυκατοικία που έμενε αστυνομικός. Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. νόμισε ότι στόχος ήταν ο αστυνομικός, όμως από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης στην Αλεξάνδρας, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • στην οικία του 22χρονου, μαχαίρι, πολυεργαλείο σουγιάς, επτά φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, ζευγάρι χειροπέδες, δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης
  • στην οικία του 21χρονου, δύο σουγιάδες.

Εις βάρος των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.