Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ηταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να γίνει ανταγωνιστικό παιχνίδι. Στη Βαρκελώνη συναντήθηκαν δύο ομάδες με τεράστια διαφορά φάσης. Από τη μία η πανάκριβη Μπαρτσελόνα, που έχει στο τσεπάκι της τη θέση στην πρώτη τετράδα, και από την άλλη ο προτελευταίος Παναθηναϊκός με «έσοδα-έξοδα» και χωρίς τους δύο κατά τεκμήριο πιο επιδραστικούς παίκτες του: τον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος χειρουργήθηκε πρόσφατα, και τον Νεμάνια Νέντοβιτς που έμεινε στην Αθήνα για να μην επιβαρυνθεί.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν βλέψεις διάκρισης και πλέον προετοιμάζονται για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου (18-20 Φεβρουαρίου). Τέτοιες ήττες πλέον δεν τους ενοχλούν. Η Μπαρτσελόνα, με σβηστές τις μηχανές, επικράτησε με 86-60 και συνεχίζει να κυνηγάει τη Ρεάλ Μ. για την πρωτιά.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δεκάλεπτο (17-15), όλο το υπόλοιπο παιχνίδι έμοιαζε με παράσταση για έναν ρόλο. Υπό την καθοδήγηση του πρώην «πράσινου» Νικ Καλάθη και τη συντριπτική υπεροχή σε όλες τις θέσεις οι «μπλαουγράνα» έφτασαν τη διαφορά στους 20 πόντους στο ημίχρονο και αργότερα στους 27, με αιχμή του δόρατος τους φτεροπόδαρους Χέιζ (14 π.) και Εξουμ (12 π.) οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να πάρουν περισσότερο χρόνο από τον συνηθισμένο.

Και μόνο η διαφορά στα ριμπάουντ (35-21) είναι αρκετή για να δείξει πόσες ευκαιρίες για παραπάνω επιθέσεις είχαν οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους, ο οποίος αξιοποίησε το ματς για να ξεκουράσει τους πιο κουρασμένους παίκτες του. Ενδεικτικός ήταν ο τρόπος που πανηγυρίστηκε από όλο τον πάγκο το πρώτο καλάθι του 18χρονου Νιγηριανού Νάτζι στον αγώνα.

Από την άλλη, ο μόνος που μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του ήταν ο Παπαγιάννης (18 π.) όταν έπαιρνε την μπάλα πάνω από τη στεφάνη. Γιατί η περιφέρεια έκανε πολλά λάθη (17) και είχε συνολικό απολογισμό 1/12 τρίποντα. Και πάλι ο νεοαποκτηθείς Στέφαν Γιόβιτς ήταν μαγκωμένος και έδειξε ότι ακόμη θέλει χρόνο για να έρθει σε ικανοποιητικό επίπεδο και να καλύψει τη θέση του βασικού πλέι μέικερ.