Τρεις μέρες πριν από το ντέρμπι της Τούμπας, ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς υπέγραψαν χθες διετή επέκταση της άκρως επιτυχημένης συνεργασίας τους. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία των «ερυθρολεύκων» από το 2018 και εξελίχθηκε στον μακροβιότερο και έναν από τους πιο πετυχημένους τεχνικούς στην ιστορία του κλαμπ, τα βρήκε σε όλα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη («Μπορείς να τον εμπιστεύεσαι και να βασιστείς πάνω του»), έδωσαν τα χέρια και υπέγραψαν τα νέα συμβόλαια.
Ο 51χρονος Πορτογάλος θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2024, με αύξηση αποδοχών, ώστε να συνεχίσει το έργο του. Από την 1η Ιουλίου του 2018 που ανέλαβε έχει καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 196 παιχνίδια, με απολογισμό 131 νίκες, 35 ισοπαλίες και 30 ήττες.
Παράλληλα, οι επιστροφές από το Κόπα Αφρικα αλλά και η βελτίωση της κατάστασης των τραυματιών σε συνδυασμό με την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό σε πρώτη φάση βοήθησαν τον κόουτς να πάρει μια ανάσα. Οι «πονοκέφαλοί» του λιγόστεψαν, γιατί θα έχει μεγαλύτερο ρόστερ από το οποίο θα επιλέξει την αποστολή για το κρίσιμο κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας.
Ηδη προπονήθηκε μαζί με την ομάδα ο κομβικός Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Γουινέας. Μιλάμε για έναν μέσο ο οποίος ουσιαστικά καλύπτει τον ρόλο που είχε ο Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά με μεγαλύτερη φρεσκάδα. Σήμερα θα προπονηθούν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους άλλοι δυο που επέστρεψαν, ο Ονιεκούρου και ο Ροντρίγκες, αλλά και ο Κανέ ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του.
Εξίσου θετικά ήταν τα μηνύματα από το μέτωπο των τραυματιών. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που είχε τραυματιστεί στον ταρσό, μετά από πολύ καιρό πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, ανεξαρτήτως αν θα ξεκινήσει ή όχι (το πιθανότερο). Επίσης ο Κώστας Μανωλάς, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Θανάσης Ανδρούτσος ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμών τους και γυμνάστηκαν και εκείνοι σε φουλ ρυθμούς.

Στο μεταξύ, Ζοάο Καρβάλιο (Νότιγχαμ) και Ντιμπί Κεϊτά (Ρεάλ Μ. Β) έφτασαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα. Το πρόγραμμά τους ήταν να περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και με τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών να ανακοινωθεί η απόκτησή τους.
