Πανελλαδική Ημέρα Δράσης «για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού» με ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος προγραμματίζεται στις 22 Ιανουαρίου. Οι διοργανωτές καλούν μέσω facebook στις 12.00 μ. στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες και γειτονιές της χώρας.
«Αντί, μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση εξαπολύει μια αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες», τονίζουν, ενώ συμπληρώνουν πως η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο και τα δικαιώματα των προσφύγων.
Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, δωρεάν pcr, μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας, αποτελεσματική ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία. Στις κινητοποιήσεις καλούν οι διαδικτυακές ομάδες: «Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη», «EΣΥ για όλους, Συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής», «Πρωτοβουλία για τη Δημόσια Υγεία» και «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».
