Ερευνα για καθυστερημένη αντίδραση της αστυνομίας σε παλαιότερες καταγγελίες σε βάρος του 40χρονου που σκότωσε έναν υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία και τραυμάτισε συνάδελφό του διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γείτονες του δράστη κάλεσαν την αστυνομία την παραμονή του εγκλήματος, όταν τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα, αλλά η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε.
«Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, πυροβολούσε… Και το βράδυ επειδή έκανε δοκιμή με πυροβολισμό, απέναντι ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και δεν ήρθε», αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Αλλος γείτονας υποστηρίζει ότι «τον βλέπαμε να βγαίνει αργά τη νύχτα φορώντας κουκούλα στο κεφάλι, να βγάζει όπλο, να πυροβολεί στον αέρα. Είχα πάρει πολλές φορές την αστυνομία, αλλά ο δράστης όταν έβλεπε να περνάει το περιπολικό απέξω, κρυβόταν». Ακόμη μία μαρτυρία περιγράφει ότι ο δράστης πυροβολούσε κάδους σκουπιδιών κοντά στο σπίτι του.
Αυτό που θα διερευνήσουν οι εισαγγελικές αρχές είναι αν πράγματι έγιναν κλήσεις από τους γείτονες προς την αστυνομία και αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών αρχών, οι οποίες δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχτηκαν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη.
Σε βάρος του 40χρονου, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
