ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γ.ΝΤ.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ Γιόγκι Φέρελ, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι», αλλά χωρίς τον τραυματία Λευτέρη Μποχωρίδη, θα παραταχθεί απόψε (21.05, NS Prime) στο «καυτό» «Γιαντ Ελιάου» ο Παναθηναϊκός (1-3), στη δύσκολη αναμέτρηση με τη Μακάμπι (2-2). Από τη μία είναι οι «πράσινοι», που προβληματίζουν με τις πρώτες τους εμφανίσεις και ψάχνουν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να αναστρέψουν το κλίμα, και από την άλλη είναι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία έχει ήδη υποστεί μια εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, που έχει βαρύνει επικίνδυνα το κλίμα για τον Έλληνα τεχνικό. Ο «Σφαιρό» δέχεται αυστηρή κριτική, όχι μόνο για την περσινή κακή πορεία και το άχρωμο φετινό ξεκίνημα, αλλά κυρίως για το μονοδιάστατο μπάσκετ που παίζει η ομάδα του με βασικό εκφραστή τον Γουίλμπεκιν.

Ο Δημήτρης Πρίφτης θα προσπαθήσει να βάλει σταδιακά στο πνεύμα της ομάδας τον Φέρελ (πήρε το νο 11 του Χεζόνια, το οποίο έτυχε να είναι το αγαπημένο του από τότε που ήταν μικρός). Το πώς και το πόσο θα τον χρησιμοποιήσει, θα κριθεί από τις ανάγκες του παιχνιδιού.

«Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα ως τώρα δεν ήταν τόσο… φιλικό. Προσπαθούμε στο να σταθεροποιηθούμε, να βελτιωθούμε και να νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσα από κάποιες νίκες. Θέλουμε να δώσουμε διάρκεια σ’ αυτές τις μικρές εκλάμψεις καλής απόδοσης που έχουμε. Η Μακάμπι είναι σε μια φάση που χρειάζεται νίκες και ειδικά στο γήπεδό της. Όταν βάζεις έναν καινούργιο παίκτη στο ροτέισον, είναι και γι’ αυτόν δύσκολο και για την υπόλοιπη ομάδα», υπογράμμισε ο τεχνικός των «πρασίνων», Δημήτρης Πρίφτης. Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην ποιότητα των παικτών του αντιπάλου, αναφέροντας τους Γουίλμπεκιν, Νάναλι, Ρέινολντς και Λεσόρ.