Την παρθενική νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Σάββατο στο γήπεδο της Ριζούπολης ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε αγώνα θρίλερ. Μία νίκη που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή τού Κώστα Κότσαρη. Ο 25χρονος τερματοφύλακας της «ελαφράς ταξιαρχίας» έπιασε το πέναλτι του Περέα στο 90+2΄ και κράτησε το πολυπόθητο τρίποντο για την ομάδα του που είχε ανοίξει το σκορ (1-0) με τον Ιωαννίδη, τη «χρυσή» αλλαγή του Τζιανλούκα Φέστα, δυο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (48΄). Ο Κότσαρης είχε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση, πέραν του πέναλτι, όταν απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ το μονοκόμματο σουτ του Μίνα στο 87΄.
Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν στείρο και κάκιστο από πλευράς θεάματος και είναι ενδεικτικό ότι οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πέντε αλλαγές στην ανάπαυλα των ημιχρόνων προκειμένου να διορθώσουν τα ουκ ολίγα κακώς κείμενα των ομάδων τους. Τρεις, ο Ιταλός προπονητής του Απόλλωνα και δύο, ο Ηρακλής Μεταξάς.
Οι όποιες τακτικές προσεγγίσεις ωστόσο ανατράπηκαν μετά την κοντινή προβολή του Ιωαννίδη στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ρίσκα κι ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν στο τέλος την πρώτη και άκρως σημαντική νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.
Απόλλων Σμύρνης (Τζ. Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Αλβες (46΄ Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης (90΄ Ντεντάκης), Παμλίδης (79΄ Βιτλής), Φαν Λα Πάρα (46΄ Μαρτίνες), Ντάουντα (46΄ Ιωαννίδης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρ. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (80΄ Παντελάκης), Κάργας, Πέερσμαν, Γκαρντάβσκι (46΄ Μέντες), Καραχάλιος (80΄ Μίνα), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (64΄ Μπρένερ), Περέα, Μιλιντσεάνου (46΄ Τριάδης).
Σκόρερ: 48΄ Ιωαννίδης.
Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας).
Κίτρινη: 17΄ Φατιόν, 26΄ Κάστρο, 38΄ Αλβες, 52΄ Λισγάρας – 27΄ Γκαρντάβσκι, 32΄ Περέα, 86΄ Ντομίνγκεθ.
Κόκκινη: –
