Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» απέστειλε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το έγγραφο που πιστοποιεί τη νόσηση του 48χρονου κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες και μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει οι δικηγόροι του να έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη εξουσιοδότηση για να παρασταθούν και να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.
Μέχρι τότε διέκοψε το Κακουργιοδικείο τη δίκη του «Dr Kontos» και των 16 συγκατηγορουμένων του, καθώς το νοσοκομείο βεβαίωσε εγγράφως ότι ο βασικός κατηγορούμενος νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική με νέο κορονοϊό και του χορηγείται οξυγόνο.
Το δικαστήριο, αφού αναγνώστηκε το έγγραφο του νοσοκομείου για τον 48χρονο «ψευτογιατρό» αποφάσισε να δώσει ολιγοήμερη διακοπή με σκοπό να προσπαθήσουν οι συνήγοροι του ασθενούς να εξασφαλίσουν εξουσιοδότηση για να παρασταθούν στην δίκη, όπως είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας έδρας.
Αφού ανέφερε πως όλα τα δικαιώματα δεν πρέπει να ασκούνται καταχρηστικά, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως «προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει ακόμα μία προσπάθεια από τους δικηγόρους του να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων».
Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Αλέξης Κούγιας, είπε πως το δικαστήριο έχει δυνατότητα να αρχίσει τη δίκη χωρίς την εξουσιοδότηση του κατηγορουμένου στους συνηγόρους. Ο συνήγορος, κάνοντας λόγο για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων», ανέφερε πως «είναι βέβαιο πως θα αφεθεί ελεύθερος» ο βασικός κατηγορούμενος. «Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα», είπε κ. Κούγιας.
Στις 16 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται το 18μηνο προφυλάκισης του 48χρονου.
