Ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού Άστορ Πιατσόλα παρουσιάζεται τη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Ο Αργεντίνος συνθέτης και μπαντονεονίστας έδωσε την τελευταία του συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα στις 3 Ιουλίου 1990, με το Μάνο Χατζιδάκι να διευθύνει την Ορχήστρα των Χρωμάτων.
Ο μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου και οι συνεργάτες του αρχιμουσικοί Roman Gomez (Bandoneon), Γιάννης Γεωργιάδης (Βιολί), Γιώργος Ντινάκος (Ηλεκτρική Κιθάρα), και Βασίλης Παπαβασιλείου (Κοντραμπάσο), αποτείνουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη παρουσιάζοντας μερικά από τα σημαντικότερα έργα του σε αυθεντικές εκτελέσεις. Guest Star η τραγουδίστρια Odalis Palma. Με την ευγενική παραχώρηση της οικογένειας του θα προβάλουν επίσης σπάνια αδημοσίευτα βιντεοντοκουμέντα.
Στο πρόγραμμα: Estaciones Porteñas, Fugata, Oblivion, Adios Nonino, Milonga del Angel, Tango del Diablo, Yo Soy Maria, Libertango.
Ο Πιατσόλα γεννήθηκε στο Μαρ Ντελ Πλάτα το 1921 από Ιταλούς μετανάστες γονείς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το 1992 στο Μπουένος Άιρες. Οι συνθέσεις του έφεραν επανάσταση στο παραδοσιακό Αργεντίνικο Ταγκό, ενσωματώνοντας σε αυτό στοιχεία της κλασσικής και τζαζ μουσικής, δημιουργώντας το νέο ταγκό.
