Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή στον «ANT1» o διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, απ’ όσους νοσηλεύονται σήμερα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, κανένας από αυτούς δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, όσοι είναι εμβολιασμένοι, ακόμη και ηλικιωμένοι, δεν έχουν βαριά νόσο ενώ όπως συμπλήρωσε, αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται μια γυναίκα 101 ετών, η οποία είναι εμβολιασμένη και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα. «Αυτό ακριβώς είναι το αποτέλεσμα του εμβολιασμού», τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης.
Στο μεταξύ, νέα αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό σημειώθηκε στα νοσοκομεία του νησιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται συνολικά 187 ασθενείς, εκ των οποίων οι 161 νοσηλεύονται σε κλινικές covid και οι 26 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 19 διασωληνωμένοι.
Οι περισσότεροι ασθενείς στην Κρήτη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς έχουν γεμίσει οι δύο κλινικές covid, και σήμερα, Δευτέρα, νοσηλεύονται 67 ασθενείς στις κλινικές και 4 στην ΜΕΘ covid (71 στο σύνολο, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας).
- Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 49 ασθενείς, οι 35 στην κλινική covid και οι 14 στη ΜΕΘ, οι 9 διασωληνωμένοι
- Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 38 ασθενείς, οι 32 στην κλινική covid και οι 6 στη ΜΕΘ, οι 2 διασωληνωμένοι
- Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 71 ασθενείς, οι 67 στην κλινική covid και 4 στην ΜΕΘ διασωληνωμένοι
- Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 16 ασθενείς, οι 14 στην κλινική covid και 2 στην ΜΕΘ διασωληνωμένοι
- Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 3 ασθενείς στη κλινική covid
- Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύονται 5 ασθενείς στην κλινική Covid
- Στο Νοσοκομείο Νεαπόλεως νοσηλεύονται 5 ασθενείς στην κλινική Covid
